top of page

Jocs Marcials 5-6 Psicomotricitat pulsional en Barcelona i Premià de Mar

Jocs Marcials 5-6 integra elements de la pràctica psicomotriu, de la expressió corporal i dansa i de les arts marcials. 
Es una proposta que cobreix l'espai entre la psicomotricitat on predomina el moviment espontani i els jocs marcials 7-12, on l'element tècnic comença a tenir 

una presència important.
Es un espai on donarem especial importància al moviment espontani i expressiu però també s'aniran introduint propostes orientades a un aprenentatge motriu mes concret realacionat amb les arts marcials.
Aprofitarem la necessitat dels infants d'aquesta etapa del joc simbòlic  per avançar cap a allò mes expressiu i individual i tambè cap a aprenentatges basats en prinicipis de les arts marcials com desplaçaments en diferents alçades, postura i to, i moviments tècnics de lluita al terra, desequilibri i colpeix.
Tot en un ambient de cura d'un/a mateix/a i dels altres (regla d'or).

Els objectius que orienten la proposta són:


- desenvolupament d'una agressivitat sana des del treball lúdic de la pulsió i la interacció amb els altres. Que coneixin la seva força i poder però respectant als altres i a ells mateixos.

- desenvolupament sensoriomotor des del moviment espontani i propostes mes enfocades per tal de que explorin habilitats bàsiques en relació a les arts marcials. 

- transició natural cap a la activitat reglada. En aquesta etapa dels 5 als 6 anys, els infants progressen des del joc simbòlic al joc de regles. Es important respectar els ritmes de cada infant.

- regulació tonico emocional. Mitjançant el joc simbòlic l'infant expressa el seu mon emocional.

Metodologia

Cada sessió començarà amb una proposta de joc pulsional per facilitat la descàrrega d'energia. 

La segona fase será l'activitat simbòlica i, progressivament, anar introduïnt la regla en funció de la maduració del grup. L'activitat reglada seran jocs simples de grup o propostes enfocades a aprendre principis de les arts marcials.

Es tracta d'un enfoc no directiu i contextual, respectant els ritmes de cada infant. 

Lloc, preu, calendari horari i condicions
Barcelona
Premià de Mar
 

 

bottom of page