top of page

Els jardí del sol dels dissabtes

El jardí del sol és un projecte que vol afavorir una masculinitat conscient. Per això es fonamenta en crear un espai de seguretat on cada nen o jove es pugui sentir en confiança per expressar-se tal i com és.

Volem que es generin els recursos per afrontar una situació plena d’incerteses i contradiccions.

Volem que desenvolupin el seu poder personal, entenent que aquest sempre és una integració entre la energia mes forta i autoafirmativa i la capacitat de tenir cura dels altres i de la natura.

Per això és important el context i el Jardí de l’Ànima ens dona l’escenari idoni per aquest projecte.

El contacte amb la natura fet de forma conscient ens obra a un altre univers. Es tracta més de recuperar un saber i una sensibilitat perduda que no pas de quelcom nou. La natura ens connecta amb els cicles vitals en els quals vivim.

Ens sembla fonamental que coneguin i connectin amb arquetips de la masculinitat que han quedat enterrats pel patriarcat i que s’expressen en els contes, però que també podem afavorir que els recreïn des de les seves experiències i creacions.

 

Els nostres referents tant de formació com d’experiència son:

La pràctica psicomotriu que ens aporta, entre d’altres recursos, eines per evolucionar la pulsió.

Les arts marcials, que es fonamenten en principis que orienten les propostes, especialment les arts marcials internes. 

El joc reglat i el seu gran potencial pedagògic de cara a la maduració emocional y la sociabilització, especialment les propostes d’invenció i transformació de jocs.

L’art de remeiera com a connexió profunda amb el món vegetal i el seu potencial sanador.

Els cercles de dones, d’homes i els cercles mixtes, que ens aporten aquesta connexió amb un mateix i amb l’altre basada en el reconeixement i el respecte.

L’educació lliure com actitud per afavorir l’autonomia i la descoberta dels potencials de cada persona.

Els llenguatges expressius que ens aporten especialment recursos plàstics expressius per dissenyar processos integrats.

 

Grup de 8 a 11 anys.

Aquest grup, per moments es dividirà en dos, ja que, presenta nivells de maduració diferents.

En aquest grup facilitarem que la pulsió s’expressi en un ambient de seguretat per tothom donant alternatives pels que no tinguin aquesta necessitat tant viva.

De forma habitual, després de la pulsió hi ha la necessitat d’explorar la relaxació i el massatge.

Els jocs reglats tenen un potencial pedagògic molt gran, pel que fa a la socialització però també per l’aprenentatge motriu que impliquen. Nosaltres afegirem la possibilitat de inventar-los i transformar-los afegint una dimensió creativa individual i col·lectiva.

Això serà alternat amb propostes d’arts marcials enfocades a experimentar principis més que a aprendre tècniques concretes. Principis relacionats amb l’atenció, la relaxació i la unió entre d’altres.

També altres habilitats com tir amb arc, fona, etc.

També serà important, en funció del moment de l’any i per conèixer els cicles, apropar-nos a la natura.

Els cercles de paraula son moments privilegiats per crear moments d’intimitat i confiança.

Ens farem servir dels contes per compartir diferents visions i arquetips.

 

Grup de 12-15 anys

Un cercle d’inici amb jocs de coneixement del altres i d’enginy es una bona forma de crear confiança.

La activitat motriu també és una necessitat en aquestes edats, però a més a més de l’activitat reglada distendida i espontània, els oferirem diferents experiències enriquidores basades en les arts marcials i altres activitats: tir amb arc, fona, tomahawk, etc.

En aquestes edats, hi ha una necessitat important de compartir i de conèixer. Es per això que cada dia dediquem una bona estona a compartir en cercle sobre temes del seu interès: els canvis en el cos de la pubertat, relacions i sexualitat, les drogues, bulling, ideologies, etc.

I també hi serà present la dimensió sensitiva i de connexió amb la natura.

 

Preus i condicions

Les 9 sessions s’entenen com un procés continu i un compromís de tot el curs.

El preu global es de 300€ que es fraccionen en una matrícula de 30€ i tres pagues per trimestre de 90€ (a pagar en la primera sessió de cada trimestre). En el cas dels germans, hi ha un 15% de descompte: 25€ de matrícula i 75€ per trimestre.

 

Els horaris són:

Grup 8-11 anys: 10,30 a 13h.

Grup 12-15 anys: 16 a18,30 h.

 

Dies:

El segon dissabte de cada mes:

14 octubre

11 novembre

2 desembre (canvi per coincidir el segón amb cap de setmana llarg)

13 gener

10 febrer (diumenge 12 taller per mares i pares*)

9 març

13 abril (excepció per setmana santa)

11 maig (sessió conjunta amb mares i pares el grup de 8-11 anys)

8 juny (diumenge 9 reunió de famílies: grup 8-10 de 10 a 11,30 h. i grup 11-15 de 12 a 13,30 h.)

 

*Aquest taller es independent del curs i estarà obert a altres famílies, i estarà centrat en el tema de l’acompanyament. Horari, de 10 a 14h.

Acompanyants

Montse Romero i Pere Juan

Montse Romero.

Psicòloga, psicomotricista relacional, acompanyant de cicles femenins, remeiera i mare. Cocreadora del Jardí de l'Ànima". Creadora del Jardí de la Lluna, per acompanyar a nenes en el seu desenvolupament vital i sexual. Cocreadora "d'Ànima Silvestre" amb la Xènia Ros, on oferim tallers i retirs per adults de connexió amb el saber ancestral de les plantes, de la natura, els rituals i el QI Gong com a eines per guarir el nostre cos. Des de fa 8 anys col·laboro amb el Centre Eix de Palafrugell realitzant tallers de psicomotricitat relacional per infants.

www.eljardidelanima.com

Acampades el Jardí del Sol.

La nostra finalitat es facilitar una masculinitat conscient en els infants de 8 a 15 anys.

Es per això que en aquestes acampades tenim molta cura de les relacions que s’estableixin, del respecte cap els altres, de la capacitat d’empatia i de la sensibilitat.

Alhora deixem que la energia mes intensa es pugui expressar i que la puguin viure sense culpa.

Les activitats que fem tenen a veure amb aquest tipus de manifestació: arts marcials, tir amb arc i amb fona, jocs reglats, etc.

I aquestes activitats s’integren amb d’altres mes connectades amb la part més curosa com massatge, activitats de connexió amb la natura, auto coneixement del propi cos, etc.

L’entorn natural on esta ubicat el jardí de l’ànima, a més del projecte en si mateix ens permet que també es puguin introduir al coneixement de les plantes i connectar-se amb els cicles de la natura.

També hi ha temps pels contes i les històries, tant de la nostra part com d’ells i les converses sobre els estereotips, la agressivitat, la sexualitat i qualsevol altra tema que pugui ser del seu interès.

En definitiva, dos dies de convivència acompanyada amb cura per que cadascú pugui expressar-se de la forma més autèntica i gaudir d’un temps de re connexió amb un mateix i els altres.

Preu: 180€

acampades
bottom of page