top of page

NOVES MASCULINITATS I
INTEGRACIÓ FEMENÍ-MASCULÍ

Considero necessari crear una masculinitat que superi els models patriarcals pero que no es sotmeti a ideologies supremacistes i culpabilitzadores.

Considero que el camí de l’home passa, en primer lloc per integrar allò femení. Estar en pau amb la mare i acceptar la nostra part femenina. Com podem estar be a la vida si no reconeixem a qui ens va donar la vida?

Des d’aquí recuperar, si cal, i expressar la força i energia masculina. Precisament aquesta reconciliació amb allò femení farà que aquesta energia no sigui violenta. És la agressivitat sana que necessitem per viure.
Allò que he viscut en les trobades i tallers amb homes es una integració d'allò mes vulnerable i sensible en nosaltres, una gran complicitat, acceptació i nutrició energética. Hem superat la competitivitat per agermanar-nos. En les trobades i tallers amb homes i dones un inmens reconeixement i comunió.

 

Penso que allò masculí i femení existeixen com a principis, tal i com postula el taoísme, i totes les filosofies ancestrals. Crec que és una realitat biològica, energètica, arquetípica i social. En definitiva es tracta d’integrar en el nostre interior la polaritat.
Això es tradueix en explorar nous camins, amb la incertesa i vulnerabilitat que això representa, connectar amb la nostra part receptiva, integradora i sensible. En aquest procés, penso que reconeixement i recolzament de les dones és fonamental.
Les sessions amb homes i de trobada de dones i homes deixen un eco dins meu en el que sento aquesta integració i comunió.
Afegiria també la innocència. Poder relacionar-me amb homes i amb dones sense aquests condicionants socials (que, en realitat son personals) que tant ens limiten. Poder jugar, ballar sense por al judici de l’altre és tant saludable per l’ànima...
I, per últim, la gratitud immensa que sento cap a tots els homes i dones amb qui comparteixo aquest camí.
 
Breu currículum relacionat amb la masculinitat i la integracio femení-masculí

En el any 2007, un grup de pares del projecte d’educació lliure La Caseta vam crear un grup d’homes. Aquest grup existeix ara, després de 15 anys de trajectòria,

A l’agost de 2010 vaig participar en el retir “mujeres y hombres” dins del event “Rincones del Alma” creat per Emma Romeo. Vaig participar dins de l’equip coordinador, fent un taller i participant en tot els tallers.

Amb el meu grup d’homes vaig dinamitzar el taller “Todo sobre mi padre” com a continuïtat del taller que alguns de nosaltres vam fer amb Emma Romeo: “Todo sobre mi madre”.

Posteriorment amb Emma Romeo vam dinamitzar un taller de comunicació entre homes i dones.

En el curs 18-19 participo en les trobades entre dones i homes convocades per Alice Ruggeri.

Al curs següent, 19-20, iniciem “Integració Femení-Masculí”, que queda interromput pel confinament.

Al març de 2020 contacto amb Círculo de Soles, grup d’àmbit estatal. Participo en jinkana que organitza aquest grup al juny de 2021 i desenvolupo el taller “Empoderamiento masculino”. Al desembre del mateix any també participo en la jinkana i desenvolupo el taller “Querida sombra”.

A l’agost de 21 junt amb Alice Ruggeri i Montse Romero fem el taller “Lo masculino y femenino en ti”.

En el curs 21-22 inicio El Jardí del Sol en col·laboració amb Montse Romero en el Jardí de l’Ànima. Son trobades mensuals en dissabte amb nois de 8-10 i de 11-13

Al maig del 22 col·laboro amb el Ajuntament de Sant Cugat i la associació Gilgal per dinamitzar dues sessions amb adolescents (14-17anys) sobre sexualitat, relacions i valors.


Més informació bibliogràfica i videogràfica.

bottom of page